Project: Voor de HotelloTop 2018 met als thema ‘To Infinity and Beyond’ werd ik zelf gevraagd om een TopTalk te geven. Als presentatiespecialist wilde ik daar staan met een verbluffende presentatie en dus heb ik, in samenwerking met een videoproductiepartner, een presentatieconcept uitgerold.

Aanpak: Na het schrijven van de speech heb ik verhaalelementen gehighlight die versterkt konden worden met behulp van visuele elementen. Vervolgens heb ik in samenwerking met een videoproductiepartner content gecreeerd ter ondersteuning van de uitgelichte verhaalelementen. De volgende stap? Oefenen, oefenen, oefenen!

BY MANDY SCHILD

TopTalk HotelloTop 2018

More info >

Mandy Schild

Hotellotop presentatie

Behind the scenes video

Voor de opening van het tweedaagse evenement Food Inspiration Days 2018 moest een vaste speech worden aangepakt door een visualisatie op een next level erbij te creëren. De openingsspeech werd gegeven door Hans Steenbergen met als onderwerp de trends en ontwikkelingen binnen het werkveld.

Food Inspiration Days 2018

More info >

Voor een next level presentatie begin ik altijd bij de content. Zodra deze is ontvangen (of geschreven door een content specialist), wordt deze uitgebreid doorgenomen en wordt er gehighlight waar in het verhaal er (emotionele) impact gecreëerd kan worden. Dat houdt in dat er wordt nagedacht over waar het verhaal visuele ondersteuning nodig heeft, in plaats van ervoor te zorgen dat het verhaal leidend wordt in de visuals. Vervolgens wordt er nagedacht over op welke manier de uit te lichten punten gevisualiseerd kunnen worden. Op basis daarvan wordt een presentatieconcept voorgelegd en wordt dit uitgewerkt aan de hand van de feedback.

AANPAK

More info >

Food Inspiration

Presentatie intro

Food Inspiration

Tijdlijn

Voor de Graduation Day 2018 van de Stenden Hotelschool moest er een presentatie worden gemaakt bij een motivatiespeech. Opnieuw was het verzoek om de presentatie naar een hogel level te tillen en het net iets anders aan te pakken dan normaal gesproken.

Stenden Hogeschool

More info >

Graduation Day

De speech is geschreven door een content specialist. Vervolgens is er gekeken naar een metafoor in de tekst welke gevisualiseerd kon worden, die we hebben laten terugkomen in presentatie, namelijk ‘water’. Tevens hebben de studenten een prominente rol in de presentatie gekregen. Hiervoor zijn alumni’s wereldwijd betrokken om de presentatie een persoonlijke touch te geven in de vorm van een animatie van de wereldkaart. Op basis van het presentatieconcept is de presentatie vervolgens uitgewerkt.

AANPAK

More info >

STENDEN

Graduation day

Intro

STENDEN

Graduation day

Alumni

Voor KPN moest een presentatie voor het introduceren van een andere denkwijze in een creatief format worden gegoten om het out-of-the-box denken te stimuleren. Deze presentatie zal vaker worden gebruikt – het is geen one-off – waardoor er tevens op een andere manier naar gekeken moest worden.

KPN leadership conference

More info >

Opnieuw is de content van voor tot achteren doorgespit om vervolgens vast te stellen welke verhaalelementen visuele ondersteuning nodig hadden. Zo kun je ervoor zorgen dat de structuur van je verhaal niet leidend wordt, maar het beeld op de juiste momenten jouw verhaal naar een hoger niveau tilt om herinnering te creëren. Vervolgens is er nagedacht over hoe deze elementen te visualiseren en is het presentatieconcept voorgelegd. Aan de hand van de feedback is vervolgens het concept uitgewerkt, waarbij er bewegend beeld is gecreëerd wat perfect aansloot bij de metaforen in het verhaal, waaronder een vogel die uit een gouden kooi vliegt.

AANPAK

More info >

KPN

Presentatie intro

KPN

Presentatie inleiding

KPN

Presentatie Metafoor

'Organisatie ontsnapt uit zijn kooi'

Wanneer presentaties altijd op dezelfde manier worden gegeven, kan tijd investeren in een nieuwe manier van content delen hele mooie resultaten opleveren. Asito introduceerde een nieuw businessmodel. Om verandering in te leiden, heb je een goede aanleiding nodig. Ik werd gevraagd om mee te denken over de content (inhoud) van de managementmeeting zodat deze op een andere manier kon worden gepresenteerd. Zo kon er impact worden gecreëerd in plaats van de presentatie aan te vliegen met een standaard PowerPointpresentatie en speech.

ASITO Managment meeting

More info >

Aan het begin zijn er vooral heel veel vragen gesteld, met de focus op ‘waarom doen we de dingen zoals we ze nu doen?’. Vervolgens heb ik het volledige concept voor de aanleiding van verandering ontwikkeld in de volgende vormen: - een video over verandering - een presentatie in Prezi om alle content op een vernieuwende en overzichtelijke manier te presenteren - een toekomstvideo

Wat belangrijk was bij dit proces was het vroegtijdig aansluiten bij het vormgeven van de boodschap. Zo konden we het businessmodel gedetailleerd uitleggen en vertalen in wat er dan daarna gaat gebeuren. Hierin ben ik van voor tot achteren in het proces betrokken geweest. Het resultaat mag er zijn: uit de reviews van de meeting bleek dat de waarderingen van de deelnemers met bijna 2 punten zijn gestegen.

AANPAK

More info >

ASITO

Opening

ASITO

Overzicht

ASITO

Intro toekomstfilmpje

Voor keynote spreker, auteur en trainer Niek van den Adel is er een nieuw presentatieconcept ontwikkeld. De nieuwe presentatie moest een stapje (of twee) verder gaan dan een standaard PowerPointpresentatie om zo een blijvende indruk op het publiek achter te laten.

Om een unieke presentatie te creëren is er een combinatie van een presentatie in Prezi en videobeeld ingezet.

Keynote presentatie

More info >

Niek van den Adel

Niek van den Adel

Keynote presentatie

Keynote presentatie

Voor keynote spreker en auteur Sydney Brouwer ben ik gevraagd om zijn bestaande keynote presentatie een passende upgrade te geven.

Voor een presentatie upgrade heb ik gewerkt met elementen uit de bestaande presentatie. Op deze manier heb ik, door deze net even wat anders vorm te geven, een unieke presentatie heb weten te creëren met bewegende elementen die aansluiten op de huidige presentatie.

More info >

Sydney Brouwer

Sydney Brouwer

Keynote presentatie

Intro

Sydney Brouwer

Keynote presentatie

Metafoor

Ik geloof dat je succesvolle projecten (waar je trots op ben) moet delen. Dit is een sneak preview en een review van Nancy Rademaker, internationale keynote spreker: “Present Savvy has been EXCELLENT in helping me create a whole new Look & Feel to my presentations and branding. I love working with them, for their creativity, timeliness and professionalism!”

Keynote Presentation

Preview >

Nancy Rademaker

Nancy Rademaker

Internationale Keynote Spreker

Preview

Let’s Work Together

Ontbreekt het je aan creativiteit, inspiratie, tijd of weet je gewoon even niet hoe je jouw presentatie moet aanpakken? Of Gewoon nieuwsgierig? Stuur mij gerust een berichtje!

Ik kijk er naar uit om samen te werken.

LET’S TALK